ILO Piano som dör efter 5 minuter

ILO Piano som dör efter 5 minuter

Publicerad

Fråga: Hej Jim, Min ILO Piano går perfekt ca 5-10 minuter tills den blivit varm och då dör den. Jag har bytt tändspole och kondensator samt fiberbrickan mellan cylinder och förgasaren men utan resultat. Har du något tips på vad felet kan vara?

Motorn är en tvåväxlad ILO Piano med Encarviförgasare, årsmodell 1959.

Hälsningar

/Karl-Göran

 

Svar: Häll ur bensinen och tanka alkylatbensin med 2 – 4 procent tvåtaktsolja och kör igen. Om motorn fungerar med detta bränsle berodde problemet på ånglås. Då kan det vara aktuellt med att montera fiberbrickor under muttrarna som håller förgasaren. Eventuellt dubbla bakelitpackningar – men då måste du byta pinnskruvarna mot längre.

Sen är frågan den om du har monterat en ny tändspole eller en bättre begagnad. Är det en gammal tändspole så kan den vara på väg att ge upp och de första symtomen kommer då när den värmts upp.

Men kolla tändstiftet direkt efter att motorn har dött. Är det torrt kommer det inget bränsle (exempelvis som vid ånglås) och är det blött så är det gnistan som uteblivit.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kulör till Puch Nevada

1 kommentar

camaro88: Kolla med WWW.Puchverkstan.se

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206