Hur hittar jag min farbrors mc?

Hur hittar jag min farbrors mc?

Publicerad

Fråga: Tänkte höra om ni kan hjälpa mig med en fråga. Det är såhär att min farbror ägde en silverpil i ungdomen. Han sålde den sedermera. Men lyckades ragga upp den i äldre ålder för att sedan sälja den på äldre dar. Nu har jag fått för mig att ragga upp den igen och försöka köpa den i så fall. Problemet är att jag har varken regnr eller ramnr. Har bara min farbrors namn att gå på. Går det på något sätt att få fram regnr på det sättet? Min farbror gick bort för några år sedan så den vägen går inte.

Johan

Svar: Vi kan vi hjälpa dig, i alla fall med några råd. Jag tror att du kan hitta din Silverpil, men räkna med att du får lägga ner en del arbete. Det enklaste sättet att hitta den är om du har ett registreringsnummer. Kolla i gamla fotoalbum, kolla med hans vänner, grannar, nära och köra och inte minst kompisar. Det kanske finns ett gammalt registreringsbevis, ett kvitto på försäkringen eller kanske en skatteinbetalning i kvarlåtenskapen. Om han var medlem i någon klubb kanske gamla klubbkompisar kan hjälpa dig. Körde han något rally med den kanske regnumret står i startlistan, eller det kanske finns en bild på motorcykeln. Det finns klubbar och hemsidor för Silverpilen, kontakta dem och se om de har koll på vart den tagit vägen. Som sagt var beredd att lägga ner en del arbete innan du kan spåra upp den.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Nynäsmacken Bromölla 1956

10 kommentarer

Per L: När jag började på Chalmers i Göteborg 1969 tankade jag min VW 1200 för 79 öre litern på slottsskogens bensinmack (Shell?). Undra just vad soppan kostade 1956?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206