Rätt svänghjul i Villiers 98 cc

Stensholm tändspole.

Rätt svänghjul i Villiers 98 cc

Publicerad

Fråga: Tändspolen och ljusspolen täcker bara halva magneten när svänghjulet är helt inne. Har det någon betydelse? Är det fel svänghjul? Det är en Villiers 98cc Kan man lägga brickor bakom tändspolen så den kommer längre ut?

Christer Johnsson

 

Svar: Med tanke på att det var Villiers som uppfann svänghjulsmagneten så tycker jag att magneter och spolar bör täcka varandra mer eller mindre fullständigt. Jag kan inte se någon anledning till att man tillverkar en viss bredd på dessa detaljer bara för att vid montering inte utnyttja bredderna helt. Men det kan ju fungera ändå och jag har ingen koll på den aktuella motorn.

Om man flyttar ut tändspolen så måste detta göras så att spolen sitter stadigt och inte kan röra sig ut mot svänghjulet av motorns vibrationer.

Någon som har denna Villiersmotor och som kan tipsa Christer? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206