Hitta handlingar

Hitta handlingar

Publicerad

Fråga: Jag har möjlighet att förvärva en Volvo 1800S utan motor och låda från en Belgare som köpt den som reservdelsbil från USA, den har med andra ord inga registreringshandlingar. Utan dem lär jag inte kunna göra en ursprungskontroll och inte kunna registrera den.

Finns det något sätt att få fram handlingar från USA, i så fall vart vänder Jag mig?

Jan

Svar: Det bör gå att få fram handlingar från USA även om du får räkna med en del arbete. Som jag förstått finns inget nationellt register över bilarna utan att varje enskild delstat har ett eget register, ofta kallat DMV (Department of Motor Vehicles).

Det underlättar om du har så många uppgifter som möjligt innan du kontaktar dem och här kan du troligen ta hjälp av nuvarande ägare som med stor sannolikhet har en del papper från sin import. Volvoklubbar i USA kan kanske vara till hjälp om du ska spåra varifrån den kommer.

Räkna med att det blir en hel del jobb och att det i slutändan kanske blir billigare att köpa en bil med papper.

Robert Gustavsson Classic Motor

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206