Är ramen stöldgods eller inte?

Fråga: Skulle kontrollera ramnummer på en moped idag och polisen säger att även om den hade varit rapporterad stulen så hade jag inte fått veta det av dom. Polisen kunde iaf inte se om den var stulen.

Men att dom säger att den inte är stulen kan väl lika gärna betyda den är stulen med tanke på dom säger att jag inte hade fått veta om den faktiskt var stulen.

Är detta sant eller är hon dåligt informerad?

Låter ju konstigt man inte skulle kunna få reda på om en moped är stulen.

Joke

 

Svar: Det där måste ju polisen själva veta bäst. Det kan vara så att man får ett sådant svar om man bara ringer in och att det kanske hade blivit ett bättre/annorlunda svar om man varit där personligen och visat upp den aktuella ramen.

Min erfarenhet är att polisen är lite reserverad om man bara ringer och frågar om liknande fordonsfrågor. Det är möjligt att kriminella kanske kan utnyttja detta på något vis och att man därför inte vill berätta.

Att polisen inte kan se om en mopedram är stulen kan bero på att den aldrig blev stöldanmäld. Rör det sig om en gammal skruttig moped så kanske man mer rycker på axlarna och skaffar en annan om man drabbats av stöld. Sen kan det ju finnas någon form av preskriptionstid som gör att info om äldre stölder eventuellt raderas efter ett antal år.

Mitt tips är att du ringer polisen på 11414 och frågar hur du ska gå vidare med detta.

Jim Lundberg

Rulla till toppen