Delar och information om Fram lättviktare

Olivers lättviktare med Sachsmotor på 98 cc

Delar och information om Fram lättviktare

Publicerad

Fråga: Tjenare. Jag har skaffat en Fram-King från 1939 på 98cc. Jag saknar delar till förgasaren och vet inte vad det är för förgasare som är original på. Så min fråga är vad är det för märke/modell på den och var hittar jag delar till dessa lättviktare?

Mvh

Oliver

 

Svar: Förgasaren är av samma fabrikat som motorn, eller Fichtel & Sachs (F&S) för att vara med precis. Vissa delar till dessa förgasare hittar man hos diverse svenska företag på nätet även om den tyska marknaden bör ha ett större utbud.

När det gäller resten av motorcykeln får man leta delar på diverse marknader och auktionssajter som exempelvis Tradera. Du kan annonsera gratis efter delarna i tidningen Classic Motors privatannonser så når du tusentals motorintresserade.

Men heter den verkligen Fram-King? Står det inte bara Fram på skylten på styrhuvudet? Fram-Kingbolagen bildades först på 50-talet om jag förstått det hela rätt.

Jim Lundberg

Förgasaren är av fabrikat Fichtel & Sachs - alltså samma som motorn.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206