Fel fälgar till Rex Sportmaster?

Fråga: Hej. Köpte ett par 19″ fälgar till min Rex Sportmaster De är något lite större än originalfälgarna vilka är 500 mm som störst och de nya är 515mm. Fick köpa längre ekrar på 220 mm. Skulle sedan montera däcken 2,25-19″ men det verkar som de inte går på.

Vad kan det vara för fälgar tro? Går det få tag i aningen större däck och vad har de för beteckning?

Någon som vet?

Mvh Rolf Hurtig

 

Svar: Om det är måttet ”A” som du har mätt upp – alltså fälgens diameter vid däcksätet (=däckets innerdiameter) så är det en korrekt mätning. Det låter snarare som att du ska ha ett 20-tumsdäck på den fälg du monterat.

Att det behövdes längre ekrar betyder inte per automatik att fälgen har en större diameter, utan det beror även på att monteringsrännan (den ränna i fälgen där hålen för ekrarna sitter och som möjliggör att man kan kränga på ett däck) är olika djup på olika fälgar och/eller att man har en annan vinkel (lutning) på ekrarna.

Uppge fälgens diameter (515 mm) för din däckhandlare så plockar de fram rätt däck. Men kolla samtidigt att dessa däck får plats i ramen så de inte tar i någonstans (skärmstag, ram med mera) om de får en större ytterdiameter än originalen.

Jim Lundberg

Rulla till toppen