Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

Fråga: Hallå. Jag har nyligen köpt mig en Yamaha DT50mx och ska installera en instrumentpanel från en DT 125. Har lyckats koppla in lampan som visar att hellyset är på men de andra är helt släckta. Frågan var då vart man kan hitta kabeln som går till oljetrycks lampan. Om jag minns rätt så ska kabeln till neutral sitta mellan drevet och svänghjulet men är osäker på de.

Men vet inte var kabeln till oljetrycket ska sitta. Har sett att de sitter en svart skruv uppe på motorn som jag inte vet va de är så undrar om de kan vara den? Men där sitter det ingen kabel. Har letat lite här och där men har inte hittat något schema till detta.

Mvh Emil

 

Svar: Nu har jag visserligen aldrig skruvat med en DT 50 MX – men oljetryckslampa? Vad jag vet så har DT 50 en tvåtaktsmotor med separatsmörning där tvåtaktsoljan portioneras in till vevhuset av en liten oljepump.

Det kan ju vara så att det kan finnas en varningslampa för låg oljenivå i oljetanken, men då borde den lampan anslutas till någon form av kontakt på oljetanken (flottör) och inte på motorn.

Någon som vet mer om detta och kan tipsa Emil? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen