Bussning till kamaxel

Fråga: Jag håller på att renovera en Fiat 600 från 1959, men nu har jag kört fast. Jag kan inte hitta några kamaxelbussningar i standardstorlek utan enbart i underdimension. Jag har sökt igenom nätet från norr till söder utan att lyckas. Vet ni om det finns någon firma som tillverkar eller saluför enbart bussningar? Mvh Ola

Svar: Någon firma som enbart säljer bussningar känner jag inte till. Däremot verkar det inte vara några större problem att hitta kamaxellager utomlands. Prova att söka på exempelvis cuscinetti albero a camme Fiat 600 eller Nockenwellenlager Fiat 600 eller camshaft bearing Fiat 600.

Men innan du letar dig utomlands kan det vara värt ett försök att ringa runt till firmor som renoverar motorer. De är i allmänhet otroligt kunniga på att få fram delar.

Kanske är det så att de lager/bussningar som du hittat kan gå att modifiera för att passa din motor? Är det enbart en mindre skillnad kan förmodligen en mekanisk verkstad brotscha upp lagren till rätt dimension.

Lycka till

Robert Gustavsson

Uppdaterat: Beroende på material kan det vara olämöigt att brotscha. Det finns även en möjlighet att minska dimensionen på kamaxeln hos en motorrenoverare.

Rulla till toppen