För kort hastighetsmätarvajer till MCB 1279?

Fråga: Hej! Jag letar efter en mätarwire till min MCB 1279 med VDO-mätare. Det finns en uppsjö sådana men jag lyckas däremot inte hitta någon som är tillräckligt lång för att nå ner i hålet på motorn så den greppar in i drevet. Tyvärr slängde jag den gamla innan jag mätte då det var just denna pinne som gått av.

Mäter jag från toppen av skruven som går in i motorn till dit jag tror att den kommer greppa så behövs ca 18 mm pinne. De mätarvajrar jag hittat är som max 13mm. Har någon här ett förslag på lösning?

Andreas Lindahl

 

Svar: MCB 1279 har en tvåväxlad Sachsmotor. Om man mäter i motorns anslutning för vajern på en tvåväxlad Sachs så ligger drivningens axel cirka 11 mm ner i hålet på anslutningen. Alltså bör vajerns ände vara uppåt en 18 mm som du säger. Om vi tittar på mätaren så ligger axeln nästan flush med anslutningen.

Jag testade med att skruva fast en hastighetsmätarvajer i en VDO-mätare och då sticker vajern ut cirka 17 mm ur höljet i andra änden vilket ska räcka för att motorns vajerdrivning ska få grepp på vajern.

Du får helt enkelt kolla med försäljaren om hur lång innervajern är och om de kan testa på en mätare. Det borde vara en solklar standard på detta, men jag har själv varit med om att behöva modifiera (korta) en anslutning på en Zündapp där vajern inte nådde ner.

Jim Lundberg

För kort hastighetsmätarvajer till MCB 1279?
Med andra änden monterad i en VDO-mätare sticker denna ände ut drygt 17 mm ur höljet vilket ska räcka för att den ska greppa den roterande axeln i motorn-
För kort hastighetsmätarvajer till MCB 1279?
Hastighetsmätaranslutningen på en tvåväxlad Sachs.
Rulla till toppen