Montera kopplingen på Victoria MS 51

Fråga: Hej, jag har en Victoria MS 51-motor som jag helrenoverat, allt har löpt på bra med Stora Tvåtaktsboken som lite stöttning. Men jag har en fråga angående kopplingen, låsbrickan för lamellerna går inte att få dit då lameller och stålplattor bygger för högt vilket resulterar i att dom ”gömmer” låsbrickans spår på centrum”axeln”. Jag kan inte läsa mig till hur och kan inte förstå vad jag kan göra så mycket tacksam för hjälp.

Mvh Otto

 

Svar: Jag har inte stött på detta problem så jag har inget standardsvar på detta. Låsringen ska vara lätt att montera. Jag kan komma på tre möjliga orsaker till problemet:

  1. Antingen ligger korgen för högt (den ska ha en låsring på växellådssidan av kopplingslagret) på grund av att korgen inte är ända nere mot kopplingslagret.
  2. Att kopplingsaxeln ligger för lågt (för långt in i motorn) om det eventuellt saknas ett shims i andra (vänstra) änden på axeln.
  3. Om du har bytt till nya lameller – kan det vara så att de är för tjocka? Att nytillverkade delar inte alltid håller måttet är tyvärr något som förekommer ibland. Mät och jämför med de gamla lamellerna.

Jim Lundberg

Rulla till toppen