Vem sålde mopeden?

Eftersom mopeder inte är registrerade kan de lätt bli både anonyma och historielösa. Därför blir jag lite extra glad om den nyinköpta mopeden har kvar namnskylten och/eller en dekal från affären där den en gång såldes. Då får den lite av en identitet och kanske lite proveniens.

I slutet av 90-talet köpte jag en Crescent Skoterett av min kompis Peter. Han fick med den ”på köpet” när han köpte en Monark Monarscoot. Det Peter fick veta om min Skoterette var att den troligtvis rullat i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

Nu, drygt 20 år senare, kommer jag på att det ju satt två likadana dekaler av aluminiumfolie under sadeln på min Skoterett. Jodå – där fanns dekalerna kvar, men ack så slitna. Det är nu man ångrar att man inte fotograferade dessa dekaler 1998 istället för nu…

Jag har kikat på dem med förstoringsglas, jag har lyst på den med ultraviolett ljus och tagit bilder i alla möjliga vinklar. Det enda jag kommit fram till är att texten är röd och att den övre raden slutar med ordet ”cykelaffär”.

Det som eventuellt går att utläsa på övre raden är: ”­­­______ber_____spo____cykelaffär”. Kan det ha stått exempelvis något i stil med ”Lindbergs sport och cykelaffär”? Och var låg den i så fall?

Någon som kan hjälpa mig med mitt stora mysterium? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan. Har du en bild på en läslig dekal? Mejla den gärna till mig på jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se så lägger jag ut den här.

Jim Lundberg

Vem sålde mopeden?
Under sadeln sitter det två likadana, och väldigt slitna, dekaler som troligtvis kan ha suttit där sedan mopeden såldes som ny på 60-talet. Denna dekal är nästan helt oläslig, men det går att utläsa ordet ”cykelaffär” i slutet av den övre raden.
Vem sålde mopeden?
Den andra dekalen är inte mycket bättre, men det ser ut som att man kan utläsa ”ber” och ”spo” innan ordet ”cykelaffär”. Är det någon som känner igen dekalen? Kanske till och med kan bidra med en bild på en likadan? Mopeden kan ha rullat i Saltsjöbaden utanför Stockholm men den kan ju varit nysåld var som helst i landet.
Rulla till toppen