Årsmodell på Puch Maxi TSV 1469

Fråga: Hej! Har fått tag på en Puch Maxi TSV 1469 som enligt förra ägaren är från 1978 – 79 men jag hittar den inte bland dem listor jag sökt i för att bekräfta detta, ram nr 43172XX, har du någon aning tro?

Mvh Robert

 

Svar: Enligt sajten Puch Hobbys* ramnummerlista verkar det snarare som att din Maxi är tillverkad 1983, eller möjligtvis 1982 (jag maskade de två sista siffrorna i ditt ramnummer). Jag vet inte om motorn på Puch Maxi kan visa årsmodellen. Vissa motorfabrikat har tillverkningsåret instansat på en typskylt eller på sidan av vevaxeln.

En variant är att titta på undersidan av hastighetsmätaren där månad och år kan stå. Nu gäller det enbart mätaren, som ju kan vara utbytt, men om din mätare skulle vara tillverkad exempelvis 1982 bör ju mopeden inte vara tillverkad innan detta år – förutsatt att det är originalmätaren.

Jim Lundberg

* Killen som driver sajten ber ödmjukt om 5 kronor för att man använder hans ramnummerlistor vilket är en rimlig kostnad för informationen.

 

Årsmodell på Puch Maxi TSV 1469
På undersidan av hastighetsmätaren kan tillverkningsmånad och år vara instansat (inringat). Mätaren på bilden är då tillverkad i april (4:e månaden) 1981
Rulla till toppen