Honda CB125 K5 som dödar tändstift

Fråga: Har en Honda CB125 K5 som ”dödar” tändstift. Sätter i nya stift och den startar lätt och går bra. Nästa gång är det omöjligt att få igång den, och då är det överslag i tändstiftet på vänster cylinder. Med ett nytt stift startar den och går fint igen, någon gång kan det hålla ett par åkturer men endast några sen är det likadant! Några tips?

Pelle

 

Svar: Frågan är vad som menas med ”överslag”. Är det så att gnistan far utanpå isolatorfoten istället för att gå till gnistgapet så beror det på att det bildats någon form av ledande beläggning (sot, metallpartiklar med mera). Då kan det bero på slitna oljeringar, ventilstyrningar eller liknande. Då borde det även komma blårök ur vänster avgasrör.

Men det kan eventuellt bero på att vänstra sidan av tändsystemet inte ger så stark gnista att minsta störning i form av beläggningar resulterar i att gnistan uteblir. Testa med att byta plats på tändspolarna och kolla om felet stannar kvar på vänster cylinder eller om det följer med tändspolen till höger cylinder.

Jim Lundberg

Rulla till toppen