Delar till växelhandtag till Zündapp

Fråga: Hej på er!  Har en Zündapp KS 50 med treväxlad handväxel där jag inte får rätt på dom lösa delarna i växelhandtaget!

Mvh Pär

Svar: Om du har en KS 50 med handväxel låter det som att det handlar om en privatimporterad moped från Tyskland med pedaler. Det som där kallas för MOFA om jag fattat det rätt (tyska mopeder som kallas MOKICK har kick istället för pedaler och får gå lite snabbare).

Vi får ibland frågor om delar till mopeder som inte sålts på den svenska marknaden och då kan vi för det mesta inte hjälpa till eftersom nationella krav på mopeder skiljer sig från land till land.

Men ett växelhandtag bör ju vara samma på de flesta mopeder. Magura är det vanligaste fabrikatet på reglage till mopeder och även om växelhandtag kan se lite olika ut beroende på ålder och mopedmodell så bör det finnas delar i Sverige till ditt växelhandtag.

Kolla med Rösebäckens Cykel & Motor om de kan hjälpa dig. De har mycket begagnat till äldre mopeder. Men det finns även nytillverkade växelhandtag. Kolla exempelvis med mopedrenovering.se.

Jim Lundberg

Rulla till toppen