Hur får man bort gammal lack på kromad tank?

Fråga: Hej. Har vi någon som vet ett enkelt sett att få bort gammal klarlack från krom på en tank? Skrapa vill jag inte. Tänker på nån typ av färgborttagningsmedel.

Vh Matte

Svar: Idag har många färgborttagningsprodukter tappat stinget, men jag har testat en produkt som heter Liberon Stripper (Bauhaus med flera) som löste upp gammal lack hyfsat bra. Sen kan vissa originallacker vara väldigt motståndskraftiga och då får man upprepa behandlingen flera gånger. Ett trick är att dra Gladpack (plastfolie) över ytan när man haft på strippern. Då torkar den inte och kan ligga på längre.

Man kan även använda varmluftspistol för att ta bort lacken, men om det är en kromad yta kan man inte skrapa med en stålspackel. Då får man istället använda mässings- eller aluminiumplåt som då inte repar krom.

Jim Lundberg

När man skrapar bort den upplösta (eller uppvärmda) lacken ska man undvika en stålspackel om man har krom under lacken. Annars kan det uppstå repor som syns om man vill låta kromet synas. Använd en mässings- eller aluminiumplåt som är betydligt mjukare.
Rulla till toppen