Ingen dödarknapp på Kokusan tändsystem?

Fråga: Har Kokusan tändning på min Crescent Golden Champ, jag köpte. Ingen stoppknapp eller tuta var inkopplad. Var dom inte inkopplade för att det var knepigt? Eller finns det nåt sätt om du vet om? Usel på elektronik. Verkar vad det ser ut fler som har problem med just elektroniska tändningar.

Mvh Gunnar Jansson

Svar: Jag har aldrig pysslat med Kokusan tändsystem, men det verkar som att det finns flera olika varianter på dessa med bland annat 6- eller 12-voltsversioner. Mitt bästa tips är att du kollar vad tändsystemet har för beteckning och kontaktar därefter några av de mopedbutiker som säljer Kokusan så får du säkert ett kopplingsschema eller liknande.

På äldre mopeder kopplade man oftast tutan till belysningen (gul kabel) så att den fick ström hela tiden. För att kunna tuta så jordade man tutans andra ingång med knappen på styret. När det gällde stoppknappen (dödarknappen) så drog man ut en kabel (svart) från brytare/kondensator som även den jordades uppe vid styret när motorn skulle stannas.

Men om det senare fungerar på ett elektroniskt tändsystem kan jag inte svara på och har man otur så skadar man elektroniken om man försöker koppla på ”gammalt vis”.

Jim Lundberg

Rulla till toppen