Rex

Originalkulör till Rex Solomax

Fråga: Jag har min motorcykel, en Rex Solomax TT 1954 med 150 cc Villiers tvåtaktsmotor.
Den är blå och jag vill hitta liknande blå färg som originalkulör. Färgnummer eller bara tips var jag kan få tag i färgen/kulören.
Blå och röd var väldigt vanliga kulörer på dessa motorcyklar som Rex tillverkade i Halmstad.

Mvh
Joakim Mellton

Svar: Hej Joakim!
Du efterlyser originalkulören till din Rex Solomax TT 1954. Vidare skriver du att det gäller en blå färgkulör.

Visst, mycket riktigt hade maskinen en sådan år 1954. Jag har tyvärr misslyckats med att hitta färgnummer eller någon annan information om kulöridentitet, trots ivrigt rotande i Rexhistoriken.

Det närmaste jag nått är ett påstående från Rex som lyder ”En vacker transparent blå lackering”.

Det framkommer heller inte i frågeställningen om din Rex har originallacken kvar. Det finns ju variation på blå och blå. Det är ju ganska vanligt att våra veteranhojar blivit omlackade efter alla år.

För att komma tillrätta med problemet behöver du hitta originalkulören någonstans på maskinen. När så har skett tar du kontakt med någon lackeringsfirma för att få hjälp. Ta med delar, eller hela maskinen, så att firman kan ”läsa av” kulören och blanda till mängden färg du behöver. Kanske kan de lacka också!

Om det är så att originallacken inte finns kvar någonstans på din Rex är ändå inte hoppet förlorat. Då får du leta upp en annan Rex med rätt kulör. Här kan en fotografering med en hyfsad kamera och rätt dagsljus räcka för att nå fram till målet. Som slutkommentar vill jag erinra om vår kunniga läsekrets som alltid bistår.

Lycka till med din Rex!
L E Gustafsson

Har du tips på kulör? Kommentera gärna nedan.

Rulla till toppen