Dela vevaxel på Husqvarna Drömbåge

Fråga: Hej! Jag har en Husqvarna Drömbåge från 1953 som jag håller på att göra vid motorn på. Nu är det så att jag ska byta lagerrullarna på vevstaken och undrar hur man delar vevaxeln för att komma åt dessa. Vill inte ha sönder den då det inte är helt enkelt eller billigt att få tag i en ny.

Per Wallin

Svar: För att dela på vevaxeln måste man pressa ut vevtappen ur ena vevskivan där den sitter med hård presspassning. Är tappen sliten så får man pressa ur den ur den andra vevskivan också. Det fungerar inte att pressa ur vevtappen med en vanlig tvåarmad avdragare då tappen sitter alldeles för hårt i sina hål.

På bilderna nedan syns ett hemmagjort verktyg som har en stomme av 25 mm plåt. Ena vevskivan dras sedan fast i stommen med olika plattjärn som bör vara minst 8 mm tjocka för att hålla. På baksidan av stommen sitter det en skruv som är gängad i stommen och med denna pressar man sedan ur vevtappen ur den vevskiva som sitter fastspänd. Här pratar vi ett antal ton så man ska alltid smörja in skruvens gängor samt den ände av skruven som trycker mot vevtappen.

I Stora tvåtaktsboken, del 1, finns det en fullständig beskrivning på hur man tar isär en vevaxel, byter vevstakslagret och därefter riktar upp den igen på hundradelar. I vevstakslagret till Drömbågen ingår 34 rullar med dimensionen 5×5 mm. Dessa hittar du bland annat hos Jacking AB (0227-133 22). Normalt så slits rullarna mest, därefter tappen och sist vevstaken så ett byte av enbart rullar kan återställa radialspelet som helst ska ligga på 0,02 till 0,03 mm. Vid cirka 0,06 mm börjar lagret väsnas vid högre motorvarv.

Jim Lundberg

Hemmagjort verktyg för demontering av vevaxlar. Den ena vevskivan spänns fast med plattjärn på stommen.
Från baksidan pressar man sedan ut vevtappen ur den fastspända vevskivan. Behöver man byta tappen så spänner man även fast den andra vevskivan på samma vis som den första och pressar ur tappen.
Rulla till toppen