Skoterett som rasslar i friläget

Fråga: Har en Skoterett med tvåväxlad Husqvarna Flintamotor. Den rasslar väldigt när friläget är i, men rasslet försvinner helt när jag lägger i en växel. När jag sedan börjar åka så kommer det igen. I övrigt fungerar allt som det ska.

Patrik

Svar: Om jag har förstått det hela rätt så är det när du drar in kopplingshandtaget som det tystnar. I så fall kan det vara något med kopplingskorgen som är orsaken till rasslandet. Det kan vara så att kopplingskorgens centrummutter har lossnat så att korgen wobblar, men styrs upp när man drar in kopplingshandtaget eftersom Flintans koppling fungerar så att en excenter i kopplingskåpan trycker mot kopplingens centrum vid frikoppling.

Ett annat alternativ, fast mindre troligt i detta fall, är att en av växlarna är på väg att gå i fast motorn står i friläget. I så fall är det växellådan som behöver justeras genom att vrida på en excentrisk skruv så att medbringaren mellan dreven hamnar mitt emellan dessa vid friläget. Men då borde det inte rassla när man kör.

I första exemplet räcker det med att ta bort kopplingskåpan, vilket jag tror blir svårt med motorn kvar i mopeden eftersom Skoteretten har en lite speciell ram. Ska växellådan justeras måste motorn delas och då ska den definitivt tas ur från mopeden. Men det är ganska enkelt trots att det är en skotermoped. Karossen sitter med endast fem skruvar (se nedersta bilden) och sen är det bara sladden till bak- och bromsljus som måste delas innan man lyfter av karossen.

Jim Lundberg

I kopplingens centrum sitter en mutter (pilen) som håller kopplingskorgen på plats. Kolla att denna är ordentligt åtdragen.
Det finns en justering för växlarna på Flintan och det är en excentrisk skruv inne i motorn. Med denna justeras medbringarens läge (denna skymtas till vänster, precis ovanför mejselns skaft). Medbringaren ska ska stå precis mitt emellan ettans och tvåans drev när man lagt i friläget.
Trots att Skoteretten har en kaross är det hyfsat lätt att komma åt motorn. Karossen sitter med fem skruvar, tre M8 och två M6. (på bilden syns inte den femte skruven som sitter på vänstersidan, nära kicken). Motorn sitter med två skruv i framkant och tre (ibland två) skruv i bakkant.
Rulla till toppen