Årsmodell på Mustang 617 S

Fråga: Hej! Jag har en moped Mustang 617 S med ramnummer 109XX men är osäker på årsmodellen.

Kanske någon som vet?

Per-Inge

Svar: Det är tyvärr, med få undantag, omöjligt att datera en moped med hjälp av ramnumret och någon registrering förekommer inte på äldre mopeder. Man kan titta på undersidan av hastighetsmätaren så kan det stå tillverkningsmånad och år. Men det gäller ju endast mätaren som ju kan vara utbytt.

Mustang 617 har ju en Zündappmotor och dessa har ju en typskylt framme på motorns bröst och där brukar det stå tillverkningsår (Baujahr), men tyvärr så utsätts denna skylt för sprut från framhjulet och blir ofta sönderfrätt och blästrad. Dessutom kan ju även motorn vara utbytt.

Det enda som är hyfsat säkert är att jämföra sin moped med daterade reklambilder och utifrån detta se vilken årsmodell det kan vara. Nu har jag inte alla Mustangbroschyrer, men här nedan är de jag har.

Jim Lundberg

Hastighetsmätare har ofta tillverkningsmånad och -år instansade på undersidan. Mätaren på bilden är märkt 7.79 vilket betyder att den är tillverkad i juli 1979.
Zündappmotorerna har en typskylt framme på bröstet där tillverkningsåret (Baujahr) är instansat – om skylten är läsbar, vill säga.
Rulla till toppen