Behövs plåten under förgasaren på Sachsmotorer?

Fråga: Hej på Sachs 50cc moppemotorer sitter det en metalldistans med en korkpackning under förgasaren, vad har dom för funktion? Vid byte av förgasare går det inte att få dom att passa. Kan jag utesluta dom?

Mvh

L-G Jansson

Svar: Så vitt jag vet så har denna plåt med sin pappers- och korkpackning bara till uppgift att förhindra smuts och vatten att komma ner under förgasaren där motorblocket har en fördjupning med ett litet hål där bensin från flödning kan sippra ut (vid kedjedrevet). Dessutom dämpas insugningsljudet från motorn med plåt och packningar på plats.

Men någon övrig påverkan på motorn kan jag inte se. Jag har kört både med och utan denna plåt och märkte ingen skillnad på motorns gång.

Jim Lundberg

Utan plåten och packningarna kommer insugningsljudet att ”läcka” ut, och vatten och smuts kan ramla ner i motorns fördjupning. I övrigt påverkar dessa packningar knappast något. Rent teoretiskt kan motorn få aningen mer luft i springan som uppstår om man kör utan plåt och packningar. Men någon smuts kan ändå inte tränga in i motorn eftersom luftfiltret sitter direkt mot förgasarens insug.
Rulla till toppen