Göra egna registreringsskyltar

Fråga: Om man har en veteranbil, i mitt fall en från 1950. Är det tillåtet att själv sätta ihop bokstäver och siffror på en äldre skylt (före 1972) och använda sig av den bokstav- och sifferkombination som jag har idag. Alltså ingen ändring av registreringsnumret, men med lösa bokstäver och siffror. Ute efter den äldre looken.

Per

Svar: Hej och tack för din fråga. Det korta och lika enkla svaret är nej, inte ens om du använder samma bokstavs- och sifferkombination som de rätta skyltarna.

Jag har pratat med Christofer Kärrdahl på Transportstyrelsens fordonsinformationsavdelning och han säger så här:

-Vi får ofta frågor om registreringsskyltar och de enda som är tillåtna när du kör bilen är de som Transportstyrelsen tillverkar. Man får inte ändra dem på något sätt, som att skrapa bort eller täcka EU-märket eller sätta andra klistermärken på skylten. Detta gäller för fordon när de används i trafik. Det finns dock inget hinder för om man sätter på en annan skylt när fordonet är avställt eller visas upp (ej körs) på en bilträff eller liknande. Men så fort man börjar köra med fordonet ska Transportstyrelsens registreringsskyltar användas.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen