Ingen utkörning av däck?

Fråga: Har Postnord slutat att köra ut däck som man köper på internet? Jag har beställt däck tidigare och fått dem hemkörda. Denna gång fick jag som vanligt ett sms och bokade en hemleverans. När däcken sedan inte kom ringde jag till Postnords kundtjänst där en medarbetare sa att Postnord inte kör ut däck alls. De måste jag hämta själv på Postnord terminal. För mig skulle det innebära en resa på cirka 12-13 mil tur och retur och ta minst två timmar. Det känns surt då jag betalat för leverans hem.

Göran

Svar: Postnord kör fortfarande ut däck, vilket står på deras hemsida och även bekräftas av deras presstjänst. Tyvärr har inte de som jobbar på Postnords kundtjänst alltid koll, och jag har hört om åtminstone ett liknande fall för något år sedan.

Postnords presstjänst vill inte kommentera enskilda ärenden men säger att generellt sett gäller om man får utgifter som följd av felaktig information från Postnords sida kan man kontakta kundservice som sedan gör de en individuell bedömning från fall till fall. Postnord har även en kundombudsman som man kan kontakta om man inte är nöjd med hanteringen meddelar Postnords presstjänst.

Det är med andra ord inte säkert att du får någon ersättning även om du uppmanats av kundtjänst att hämta däcken själv.

Mitt råd blir därför följande: om Postnords kundtjänst ber dig hämta däck i framtiden, hänvisa till länken nedan, alternativt ring upp kundtjänst en gång till och knappa dig fram till ”Övriga frågor”. Förhoppningsvis kommer du denna gång att få tag i en handläggare som har koll och som kan hjälpa dig att boka en ny hemleverans.

Lycka till

Robert Gustavsson

Uppdaterat: Vår läsare har fått däcken. Han ringde upp kundservice igen och fick en ny hemleverans bokad, och denna gång levererades däcken verkligen hem. Senare under dagen fick han dessutom ett brev med en påminnelse från Postnord om att han skulle hämta sina däck på Postnords terminal.

Länk: Postnord: Skicka och ta emot däck

Rulla till toppen