Lämplig blocknyckel till Sachscylinder

Många är nog de som svurit när Sachscylinderns muttrar vid cylinderfoten ska lossas – eller dras åt. Men på en originalcylinder fungerar det nästan alltid med en vanlig blocknyckel från en kvalitetstillverkare.

Fråga: Jim, eller nån annan på forumet vet vilken blocknyckel eller verktyg som passar till att dra åt den svåra muttern på Sachs cylindern. Hittade nån som heter Wera 6003 joker 9 mm. Har bytt till 9 mm i stället för original 10 mm. Men är lika jävligt ändå. Verkar vara än värre på original tysk 4,3 hk. Nån som har provat Wera 6003 joker. Eller nån som finns klar att köpa. Provat med olika nycklar och böjt och slipat till dom. Inte blivit lättare.

Gunnar Jansson

Svar: Nu vet jag inte vad du har för cylinder på din Sachsmotor, men på en tysk originalcylinder (1 hk) så klarar man sig med en normal blocknyckel med 10 mm nyckelvidd. Muttern under avgaspipen brukar vara lite knepig, men det brukar gå bra om man bara vinklar ner nyckeln en aning. Att ta bort kröken och avgasmuttern underlättar.

Däremot så finns det nuförtiden en mängd nytillverkade delar till äldre mopedmotorer som varken är måttriktiga eller håller hög kvalitet och handlar det om en sådan cylinder kanske det kan vara aktuellt att slipa bort gods runt de ”svåra” muttrarna om det bara finns tillräckligt tjockt gods.

Eftersom att du har testat med att modifiera nycklarna, vilket ska räcka, så är det nog bättre att modifiera cylindern då ytterligare verktyg knappast hjälper. En del engelska motorcyklar har specialmuttrar vid cylinderfoten som har ett stort antal sidor/bommar så att man med en specialnyckel kan ta nya grepp utan att röra nyckeln många grader men jag tror inte dessa finns med gängan M6 som Sachsmotorn har.

Jim Lundberg

Att modifiera verktyg hör till vanligheterna, men någonstans måste man dra en gräns. Har man bockat, svetsat, slipat och vridit på verktygen utan att lyckas får man ge sig på detaljen som ska demonteras istället.
Rulla till toppen