Fel olja i Peugeot Speedfight 2

Fråga: Jag behöver byta ut min olja på min Peugeot Speedfight 2 (2007) då vi blandade två oljor och den började gå dåligt, men jag har ingen aning om hur man gör.

Sofie Nilsson

Svar: Din moped är lite för ny för oss på Classic motor och jag har tyvärr inga direkta råd att komma med då jag saknar information om modellen, men vad jag har förstått efter lite Googling så har den en tvåtaktsmotor och då bör det vara tvåtaktsoljan som du vill byta ut. Peugeot säger att man inte ska tanka oljeblandad bensin utan oljan ska hällas separat i mopedens oljetank. Detta kan bero på att vissa lager i motorn får sin smörjning från oljan i oljetanken.

Så länge som du har hällt i någon form av olja bör det inte uppstå några skador och då kan du slanga ur den olja som finns i oljetanken med en smal slang. Sen häller du i den olja som det ska vara. Peugeot säger att man ska använda semisyntetisk tvåtaktsolja. Oljetanken rymmer 1,3 liter.  Efter några kilometer har så den lilla rest av den gamla oljan körts upp och då ska motorn gå bra igen.

Det enda jag kan åstadkomma är en instruktionsbok som förhoppningsvis kan hjälpa dig.

Jim Lundberg

Rulla till toppen