Vilket lim till bromsbanden på DKW?

Gamla bromsbelägg kan ha tappat en stor del av friktionsegenskaperna och kan vara rejält ”hala”. Använd därför endast färska belägg och med ett lim avsett för bromsar.

Fråga: Hej, jag har en DKW 250 från 1955 som jag tänkte byta bromsband på fram. Jag har band som ska limmas. Vilket lim kan jag använda, Gorilla, eller någon typ av tvåkomponentslim? Jag skickade efter ett lim från GMOTO men när paketet kom så var det tomt.

Hälsningar Stig W

Svar: När man limmar bromsband används så kallade varmvulkningslim. Jag skulle inte välja något annat lim till bromsar – de kan ju bli rejält varma. Många limmer (inklusive tvåkomponentslim) mjuknar redan vid cirka 60 grader och det kan bli betydligt varmare än så vid en kraftig inbromsning.

Kolla med en bromsverkstad eller något företag som sysslar med bilsläp och husvagnar om de kan hjälpa dig att limma fast bromsbanden på dina backar. Tänk på att gamla (NOS) belägg kan ha blivit stenhårda och hala av ålder, så montera aldrig något annat än färska band/belägg – och då avsedda för en motorcykel (inte till industribromsar och liknande).

Jim Lundberg

Rulla till toppen