Vilken årsmodell på Bahamagul Crescent Compact?

Fråga: Vilken årsmodell Crescent Compact som är Bahamagul med ramnummer 6299XX?

Leif Jonson

Svar: Tittar man in MCB:s broschyrer så fanns Compacten i kulören Bahamagul från 1970 till 1973. Det är svårt att åldersbestämma mopeder på ramnummer eftersom äldre mopeder inte är registrerade. De förekommer inte i fordonsregistret.

Däremot kan man bestämma när en MCB-moped är monterad med tillverkningsnumret som sitter på typskylten. Vi har en besökare som heter Fredrik och han sitter på uppgifterna om tillverkningsnumren för MCB:s mopeder. Men då behöver vi även tillverkningsnumret på din moped – och att Fredrik ser detta.

I botten av hastighetsmätaren står tillverkningsmånad och år för själva mätaren instansat med vilken man få en fingervisning om årsmodell på mopeden. Delar man på motorn så finns tillverkningsåret för vevaxeln etsat på utsidan av ena vevskivan. Men bägge dessa märkningar talar egentligen bara om när hastighetsmätaren respektive vevaxeln är tillverkad.

Jim Lundberg

På undersidan av många hastighetsmätare står tillverkningsmånad och år instansat. Mätaren på bilden är då tillverkad i november 1967.
Rulla till toppen