Lackera Sachsmotor

Fråga: Hej! Tänkte lacka min Sachsmotor Vet ni vilken färgkod som är bäst? Och hur går man tillväga bäst, ska man ha någon aluminiumprimer och klarlack?

Tias

Svar: Jag har tyvärr ingen färgkod till Sachsmotorn, men jag har gjort så att jag har antingen valt ut en sprejburk motorlack i färgbutiken på vinst och förlust – eller så har jag tagit med mig en motorkåpa som färgprov och jämfört med locket på sprejburkarna.

Viktigast vid all lackering är underarbetet. Helst ska man blästra motorn, men det går ju bara när man har den isärtagen – annars riskerar man att få in blästermedel i motorn som ju kan ställa till det rejält. Men slipning med en Scotch Brite-rondell på borrmaskinen är bra för att rugga upp ytan. Sen tvättning med aceton.

Vill man vara jättenoga kan man lägga på en syragrund (etsande primer) men har man bara gjort rent på ytan så räcker det för det mesta med att gå direkt på med silverfärgen (eller vad man nu vill ha för kulör). Så länge man väljer en motorfärg eller liknande tålig lack behövs ingen klarlack. Vanlig enkomponents fungerar bra, Dessutom kan det bli lite väl blankt med en klarlackerad motor.

Jim Lundberg

Rulla till toppen