Stopp i förgasaren?

Bingförgasare 1/9,5/44.

Fråga: Hej. Jag har en förgasare, en Bing 1/9,5/44. När jag släpper på bränsle så går det inte in i förgasaren. Är de då fel med flottören? Om jag istället vill byta ut förgasaren. Skulle de funka med 01-81-603 tillverkningsnummer?

Mattias Hellmansson

Svar: Den förgasare du har är väldigt enkelt uppbyggd och om enda felet är att det inte rinner in bensin i förgasaren så bör det vara lätt att fixa. Under slangnippeln (20534a) sitter ett litet bränslefilter (20535) som ofta är tilltäppt av smuts. En rengöring av detta filter samt resten av förgasaren brukar var det enda som behövs för att förgasaren ska fungera igen. Om själva flottören skulle vara defekt brukar symptomen vara de motsatta – att förgasaren flödar över.

Huruvida den andra förgasaren (nytillverkad Bingkopia) med artikelnummer 01-81-603 passar får du kolla genom att mäta innerdiametern för insuget på originalförgasaren. Bingkopian passar på insug med 16 mm diameter. Sen är chokefunktionen olika på originalet och kopian. Originalförgasaren har en vajerkontrollerad choke medan kopian bara har en liten pinne strax bakom gasvajern som man måste trycka ner med ett finger. Har du en moped där förgasaren sitter inbyggd i ramen kan det bli svårt att choka med Bingkopian.

Annars ligger det en Bing originalförgasare (1/9,5/44) på Tradera just nu om du vill byta eller bara plocka över delar.

Jim Lundberg

Rulla till toppen