Info om Encarwi S69 förgasare

Fråga: Hejsan! Jag har nyligen köpt en Monark Monarped från sent 50-tal troligtvis. Men tidigare ägare har satt en ”Kina-bing” 15mm på den som jag inte vill ha. Jag har hittat några äkta Encarwi och Pallas som ILO G50 Piano hade original tydligen.

Det dök upp en Encarwi som jag inte känner till. Encarwi S69. Jag skulle vara tacksam för upplysningar om den förgasaren. Jag har inte hittat mycket information om den. Tack på förhand och stort tack för att ni ger så bra förklaringar på diverse problem.

Mvh. Henrik

Svar: Jag har letat men inte hittat några uppgifter om Encarwi S69. Den vanligaste förgasaren på Monark Monarped med ILO Pianomotorn var Pallas P8/1 tätt följd av Encarwi A59. De uppgifter jag har över gamla mopeder talar bara om vilken typ av förgasare som mopeden i fråga hade monterad vid typgodkännandet och där kan jag ofta ta fram storlek på munstycken och liknande. Men det är knepigare att söka åt andra hållet – vilken moped en viss förgasare satt på

Jag har sett en Encarwi S69 som ligger på Tradera just nu (köpförfrågan) och den ser ut som andra Encarwi som jag har sett, men jag kan inte Encarwis beteckningar och vad som skiljer en A59 mot en S69. Jag har gått igenom listor på nästan alla mopeder som sålts i Sverige till och med 1961 men där hittar jag inte heller någon moped med en S69.

Någon som vet mer? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen