Husqvarna Äggmotor som går sämre efter renovering

Fråga: Tjenare, jag har en Husqvarna äggmotor med Flintacylinder och topp. Jag bytte vevaxel, kullager och packboxar för att moppen skramlade så himla mycket. Till problemet då, moppen gick nämligen bättre och var starkare med de gamla grejerna. Skulle det vara så att jag har knackat in packboxarna för långt så de ligger och bromsar upp något eller behöver jag bara köra in allting mera.

Alex

Svar: Det bör inte vara packboxarna som bromsar för att om de skulle bromsa motorn så mycket att det märktes på gången skulle det bli varmgång och förmodligen rökutveckling runt vevaxeln.

Samma sak gäller lagren. Det rullar i och för sig aningen lättare efter inkörning, men skillnaden är knappast märkbar på motorns gång. Det som kan påverka gången under de första milen är byte av kolv och/eller kolvringar. Där kan det gå lite trögt och dessa ska också slitas in så det blir tätt mellan cylinder och kolv.

Har du inte bytt kolv eller kolvringar skulle jag råda dig att kolla om tändningen har ändrat sig efter motorn varit isärplockad. Eller att någon packning vid cylindern är felskuren eller hamnat snett så att den stryper någon kanal.

Jim Lundberg

Rulla till toppen