Årsmodell på NMV Packy II

Fråga: Hej på er! Läste svaret om lastmopeden Packi men jag har en Packy II och nu har dom chockhöjt försäkringspremien. Jag undrar om ni kan hjälpa mig med årsmodell på min Packy II. Jag har efter mycket letande på både nätet och mopeden lyckats skrapa fram ramnumret och det är 9410173XX

Jag har på ”Trafiksäkerhetsverket-Handbok för flygande inspektion – Mopedförteckning” hittat att Ordningsnumret är TSV 2055 NMV Packy (tror jag)

Tacksam för hjälp är Thomas

Svar: Jag har inte skruvat med Sachsmotorerna i 500-serien, men på de äldre Sachsmotorerna kunde man se tillverkningsåret som var inetsat i sidan av vevaxeln (motorn behövde delas). Ibland kan det stå ”Baujahr” på motorns typskylt vilket betyder tillverkningsår.

Jag har tyvärr inga data över ramnummer/tillverkningsår, men prova med att kontakta Norsjö moped och se om de kan hjälpa dig. Ett försäkringsbolag som varit bra när det gäller låga premier på äldre mopeder är Bilsport & MC. Nu har de nyligen blivit uppköpta av Trygg Hansa, men vi får hoppas att detta inte påverkar deras tidigare premier.

Jim Lundberg

Rulla till toppen