Husqvarna äggmotor där kopplingen tar i kåpan

Fråga: Hej! Har bytt lameller på min Husqvarna äggmotor, och upptäckte när jag lossade kåpan att centrum på lamellkorgen har gått i kåpan, och nu när jag fick ihop den med nya lameller så märker jag tydligt att den går emot kåpan när jag frikopplar, vad kan vara fel? Det satt en bricka bakom lamellpaketet som var ganska tjock tyckte jag.

Mvh Christian

Svar: Det var tyvärr länge sedan jag skruvade med Husqvarnas ”Äggmotor” och jag har inte heller någon sådan motor kvar att kika på. Det sitter minst en bricka bakom lamellpaketet på dessa motorer, men jag är lite osäker på hur tjock den ska vara. Den motor som jag hade med i del 2 av Stora Tvåtaktsboken fick jag levererad i smulor i en låda och jag fick klura ut var allt skulle sitta efter bästa förmåga.

Men om man tittar på sprängskisserna här så ser man att kopplingsaxeln finns i två utföranden; med ansats (nr 22 på översta skissen) samt utan ansats (nr 24 på övre skissen). Den förra (nr 22) ska då ha en bricka (nr 23 på övre skissen). Min tanke är att någon kanske har blandat delar vid en tidigare reparation.

Hur som helst så ska ju kopplingen absolut inte kunna röra vid kåpan så något är ju fel – antingen felmonterat eller så sitter det fel delar i din motor.

Jim Lundberg

Bricka nummer 16 (två stycken) i denna skiss heter bara ”Bricka till nummer 6” i reservdelskatalogen. Inga måttuppgifter med andra ord.
Rulla till toppen