Framnav till Fram King moped – UPPDATERAD

Fråga: Hej! Har införskaffat en Fram King. Tror det kan vara årsmodell 1964.Undrar hur nav och broms på framhjul skall vara. Det som sitter monterat är någon egen konstruktion och ser inte rätt ut.

Har letat på nätet, men hittar inget.

Ni kanske vet?

Mvh Leif

Svar: Nu vet jag inte vilken modell av Fram King du har och hur den ser ut. Fram King hade flera mopedmodeller och jag är osäker på om alla hade samma typ av nav (det går bra att bifoga bilder till frågan).  Jag har tyvärr inga skisser till de fullnav som borde sitta på din moped och i de broschyrer jag har stå det inget om vilket fabrikat/modell det är på hjulnaven. Däremot har vi ett par tidigare frågor där det tydligen sitter JØS-nav på frågeställarnas mopeder (se länkar nedan).

Kolla även med Rösebäckens Cykel & Motor.

Är det någon som kan hjälpa Leif med detta och kanske en bild? (bilder går också bra att lägga in i kommentarsfältet).

Lämna gärna en kommentar/bild i fältet nedan.

Jim Lundberg

Uppdatering 2014-07-06: Gunnar från Bergsbrunna har hört av sig och även skickat med två bilder på naven till hans moped:

Hej Jim! Såg på Classic Motors frågesida att en Leif undrar över naven på en Fram King. Eftersom det är en 64:a tror jag att det är en Clipper. Jag har en sån. Det är JØS-nav. Jag bifogar två bilder som du kan lägga in åt honom.

Mvh Gunnar Skogehall, Bergsbrunna 

Skiss på baknav till Fram King. Fabrikatet är JØS och det bör vara samma fabrikat på framnavet.
Bild från Gunnar Skogehall.
Bild från Gunnar Skogehall.

Relaterade frågor:

Distansrör till JØS-nav i Fram King Clipper
Delar till JÖS-nav på Fram King Clipper
Rulla till toppen