Ibland är världen liten

Är du ute och åker i sommar och är i närheten av Ljungby? Passa på att ta en paus i Minivärlden Ljungby. Där kan du återuppleva gamla mackar och en hel del annat om än i miniformat.

Nils-Inge Gustavsson har återskapat mackar från tre decennier i skala 1:24. Shell får symbolisera 1950-talet, Nynäs 1960-talet och BP 1970-talet. Då låg macken ofta centralt i samhället och var en viktig samlingspunkt.

IMG_5451-webb

Samling vid pumpen någon gång efter 1954, för det var det året Simon Brehm upptäckte Lill-Babs.

IMG_5453-webb

Servicemannen kollar ringtrycket i en Opel Rekord P1 och någon längtar till Paris. Undrar vad soppan kostade?

IMG_5446-webb

1960-talets Nynäsmack. Glassen har gjort sitt intåg, men serviceverkstaden finns kvar.

IMG_5447-webb

Vem minns inte British Petroleum? Här i en miljö från 1970-talet. De tyska fordonen dominerar bilden.

IMG_5452-webb

Svarttaxi och Opel Commodore GS/E.

IMG_5450-webb

Volvo 240 inne för översyn.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Minivärlden Ljungby har mer att erbjuda. Exempelvis ställer Willy Berg ut ett hundratal modellbilar och Camilla Lagerstedt Odgaard visar tolv dockskåp i skala 1:12 med miljöer som bland annat skolsalen, konditoriet, kyrkan, vardagsrummet och livsmedelsaffären.

Dr. Schulzes fantasivärld Landet Somewhere skrevs det om i tidningen Allt om Hobby redan på 1980-talet. Detta är en mer traditionell modelljärnväg som under trettio år skapades av den jovialiske doktor Bent Schultze i Ljungby. Efter en flyttkatastrof har Minivärlden Ljungby räddat den åt eftervärlden genom omkring 15 000 timmars ideellt arbete.

Minivärlden ligger på Helsingborgsvägen 9 i Ljungby och är öppen dagligen (utom söndagar) 8–15. Läs mer på Minivärlden Ljungbys hemsida.

Rulla till toppen