Apollo firar 75 år

Apollo firar 75 år

Publicerad

Apollo, tvåhjulingarna från Värnamo, fyller 75 år i år. MCV Ljungby står för kalaset.

M. Berlin & Co i Värnamo som tillverkade cyklar, motorcyklar och mopeder av märket Apollo grundades år 1934, alltså för 75 år sedan. Det kommer att firas i Värnamo den 16 maj i år.

Många cykeltillverkare slog sig på mopedtillverkning när mopedlagen kom 1952. M. Berlin & Co i Värnamo, som tillverkade Apollo, var en av de företag som hängde på den nya trenden och deras produkter blev snabbt populära.

Apollo låg väl till på utvecklingssidan men köptes upp av NV-bolagen 1956. Märket levde kvar men blev snart bara ett varumärke på NV:s egna produkter. Inte desto mindre finns det fortfarande gott om Apollo runt om i landet och för att fira 75-årsjubileet anordnas en träff i Värnamo den 16 maj i år.

Alla som har en cykel, moped eller motorcykel tillverkad av Apollo är välkommen att delta, liksom de som har Apollomopeder med andra namn, exempelvis Hjorten eller Rondo.

En uppvisningsrunda kommer att köra genom Värnamo och därefter blir det en informell utställning vid den före detta Apollofabriken på Jönköpingsvägen i Värnamo. Arrangör för träffen är MCV Ljungby.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Röd kulör till Mustang Cross

1 kommentar

Rolle: Hej! Om du har ett färgprov så kan du gå till en billackerare så "skjuter" han färgen med ett instrument som tar fram färgkoden ;-) //Rolle

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842