Full fart i Karlskoga

Full fart i Karlskoga

Publicerad

I morgon, 12 juni, startar Motorsportveckan i Karlskoga, där allsköns motorsport visas upp till och med den 16 juni.

Under 1950- och 1960-talen var Karlskoga navet inom svensk motorsport och när tävlingar som Velodromloppet och Kanonloppet kördes, formligen invaderades staden av åskådare som ville se dåtidens världselit. Under de kommande dagarna kommer Karlskoga återigen att invaderas av fordon, inte bara av tävlingsbilar av allehanda slag utan även av motorsport till sjöss.

Bland höjdpunkterna kan nämnas MC-uppvisningen "Alla tiders racermaskiner" som hålls i samband med Velodromloppet på Gelleråsen den 15 till 16 juni. Då kommer motorcyklar som AJS 500cc OHC 1931, Esso Gunnarssons Manx ifrån 1962 och Aermacchiracers av varierande storlek att visas upp.

De historiska racerbilarna gör upp på Gelleråsen den 14 till 16 juni där 35-årsjubilerande Racerhistoriska Klubben (RHK) arrangerar Velodromloppet med historiska klasser för både standard- och formelbilar.

Under Motorsportveckan blir det även entusiastfordonsutställning, veteranbilsrally, cruising, gokartkörning i centrum, uppvisning av montertruckar med mera.

För program och hålltider, se hemsidan www.motorsportveckan.se

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha DT50 MX som plötsligt tappat orken

17 kommentarer

Erik.B: Det är garanterat något med den gamla förgasaren. Provade att sätta på en annan mindre förgasare och insug och då varvade den ur igen, dock fick den för snål blandning nu, samt att förgasaren inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842