Futurliner nr 8: Vändpunkten

Foto: Ulf Forsberg

Futurliner nr 8: Vändpunkten

Publicerad

Nu vänder det i renoveringen för projekt Futurliner # 8. Återuppbyggnad är "allt" som återstår.

Under den senaste månaden har det arbetats hektiskt på Metal Madness i Sikeå och det har gett resultat.

-Det mest tidskrävande arbetet har varit att räta upp stommen till hytten eftersom den var en aning vind efter en krock, säger Emil Fahlgren, Metal Madness.

Eftersom Futurlinerbussarna i stort sett byggdes för hand har det inte funnit några tillförlitliga mått att gå efter vid riktningen.

-Nej, det har fått bli ögonmått och sedan mängder av kontrollmätningar för att allt ska stämma i slutändan.

Efter alla mätningar stagades stommen upp för att kompensera avsaknaden av karossplåt, innan stommen blästrades och grundmålades.

-Mer än halva av den planerade renoveringstiden har gått. Nu när det inte finns mer att riva ner känns det som om vi har passerat en viktig milstolpe.

-Nu återstår "bara" arbetet med att bygga ihop Furturlinern bit för bit.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Renault 4CV: vilken olja?

6 kommentarer

Diod: Hello Frasse, Nej jag har inte varit inne på deras hemsida på länge då jag inte bytt gräsklippare på länge. Jag läser och tar till mig informationen som jag i och för sig tycker verkar motstridiga på...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842