Eskilstuna Veterandag 2017: snart dags

Eskilstuna Veterandag 2017: snart dags

Publicerad

På söndag, den 27 augusti, är det dags för Eskilstuna Veterandag med marknad, fina fordon och flyguppvisning.

Ett stort antal klubbar är anmälda till Eskilstuna Veterandag på Ekeby flygfält, och i år är det Saab 92 till 96 som gäller för utställningen i och kring hangaren. Likt tidigare år blir det en marknad i samband med veterandagen. Arrangörerna räknar med många besökare både under veterandagen och under marknaden som startar redan på lördagseftermiddagen.

Förutom alla säljare och över 2 000 fina fordon på utställningen blir det flyguppvisning där flera äldre flygplan deltar.

I Classic Motors tält kommer det att vara full fart. Kom till oss och kika på vår projektbil, en Saab 95 1965, nytvättad dagen till ära (se nedan) köp böcker eller vår tuffa "Mopedrevyn" t-shirt.

Eskilstuna Veterandag 2016

Var?

Ekeby flygfält strax utanför Eskilstuna – klicka för karta och vägbeskrivning.

När?

Söndagen den 27 augusti från klockan 07.00.

Marknaden drar igång den 26 augusti klockan 14.00 Entré 50 kronor, fri parkering. Observera att det inte är några andra aktiviteter under lördagen.

Vad kostar det?

100 kronor för alla över 12 år. Förare och passagerare i samlarfordon; 20 kr/pers.

Fri parkering för MHRF-klassat samlarfordon av årsmodell 1987 eller äldre på samlarbilsparkeringen.

Eskilstuna Veterandag arrangeras årligen i slutet av augusti av Eskilstuna Flygklubb och Automobilhistoriska Klubben Eskilstuna, med Classic Motor Magasin som sponsor. Arrangemanget vänder sig till alla med intresse för klassiska fordon, flygplan och veteranteknik.

LÄNK: Mer information om träffen för besökare, säljare och om boende finns på www.eskilstunaveterandag.se.. Det finns även möjlighet till veterancamping (30 år eller äldre gäller även här) inne på området.

On
Off

10 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842