Nostalgi: Marknadsfynden vi minns

Nostalgi: Marknadsfynden vi minns

Publicerad

I dag är det återigen veteranmarknad i Falun. Jag vet inte hur många dramatenkärror jag släpat till bilen med marknadsfynd genom åren, men många är det.

Allra mest minns jag vårt besök på Falu-marknaden 2009. Först blev vi kraftigt försenade vid avfärd, sen jag fick matförgiftning av en vägkrogspyttipanna och grand finale var att parkeringsgrannens husbil i Falun hade läckande avloppstank. Det doftade inte rosor precis, men marknaden var riktigt bra. När marknaden var över hade vi fyndat en Autoped NV5 från 1953, en Crescent cykel med Wiklundsloggo, en barncykel (mest för att den var billig) och Crescent skyltning från gammal butik. Alla har vi kvar än idag, och Autopeden visade sig vara ett riktigt klipp då den inte bara var billig utan gick riktigt bra. 

Och på tal om Falunmarknaden. Är det fler än jag som tänkt på skyltarna i servicehusens kök Förbjudet att sylta och safta. - Äsch då, jag som hade saftmajan med mig... Har jag aldrig tänkt eller sagt, men det får mig att undra vad som föranlett förbudet.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842