Nostalgi: Mopedåterfallet - vilken moped fick dig på fall?

Nostalgi: Mopedåterfallet - vilken moped fick dig på fall?

Publicerad

Tänkte i veckan på mopedåterfallet. Det vill säga den moped man köpte i vuxen ålder som fick en att fasta för veteranmopeder.

I mitt fall är återfallsmopeden en Crescent 1149 från 1962. Jag hade bestämt att jag skulle ha en madonnablå Raket redan innan jag hittat en till salu. Varför? Både form och färg andades 60-talet och ingen skulle kunna miss ta den för att vara något annat än en gammal moped. 

Raketen på bild är inte den första 1149:an jag ägt, utan den andra. Den första var ett ramsnett hopplock av delar mestadels från Raketer. Efter en sommar och en tur rakt in i ett staket fick den gå som reservdelar. Jag var nu mopedlös.

Nästa moped köpte jag av mopedentusiast i Njurrunda och det är den som ni ser på bilden ovan. Det är den mopeden som ger mig allra mest nostalgi och glädje. Det räcker faktiskt med att styra runt den på logen för att flinet ska bli extra brett. Den är helt enkelt starten på en mopedsamling, nörderi och en massa glädje. Den känslan kan ingen annan moped ge mig oavsett hur mycket bättre den än skulle vara.

Vilken var din återfallsmoped och har ni kvar den?

Josefine Andersson - Raketnörd och återfallsmopedist

On
Off

8 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Modifiera tändsystem på Monark Monarped från 1956

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Frasse. Jag är lite osäker på det. Visserligen är det en separat spole men då den saknar polskor så snor den ju energin från belysningsspolen. I alla fall så "lånar" den ju...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842