Hur montera framgaffel på Husqvarna Roulette?

Union-nav till Husqvarna moped.

Hur montera framgaffel på Husqvarna Roulette?

Publicerad

Fråga: Har en Husqvarna Roulette 3832 årsmodell 1958. Framhjulsnav Union, Husqvarnas beteckning CM-16007, har sprängskissen C1652-1 blad 23. Har legat demonterat sedan lång tid. Har nu "servat" navet och bytt fett och ska montera hjulet på gaffeln.

Problemet; Minns inte var gafflarna greppade in på axeln, mellan vilka muttrar, mellan 11 och 12 (samma sprängskiss) eller ska båda muttrarna vara på utsidan?

Med två muttrar på utsidan blir avståndet mellan ekrar och muttern för skärminfästningen i minsta laget, (alltså risk att ekrarna nuddar i muttern, ca 3-5 mm avstånd)

Med en mutter på utsidan blir "navpaketet" för brett, med följd att gafflarna måste spännas isär rätt kraftigt, känns inte bra. Finns det möjligen en förteckning över byggbredd och nyckelvidd på de olika muttrarna samt tjocklek o diameter på distanshylsor o brickor?

Finns det någon ännu tydligare bild/anvisning än den referens till ovan samt blad 11 i samma katalog? Ska lagerkonan 16 skruvas dikt an stoppet på axen? Skulle bli väldigt tacksam för svar/din hjälp med lösning på detta.

ÅB

 

Svar: Nu vet jag inte vilken sprängskiss som avses och den enda jag har är den som ligger ute här. Tyvärr har jag ingen moped att titta på så jag får bolla över detta till våra kunniga läsare. Kolla för säkerhets skull att gaffelbenen/bottenlänkarna är parallella. Är de parallella ska ju måttet mellan dem nere vid hjulaxeln bli det korrekta och då ska det ju ge sig hur gaffeln ska sitta i förhållande till muttrar och brickor på axeln.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Generator laddar inte

3 kommentarer

Jim Lundberg: Det låter lite märkligt att man kan mäta upp så låg spänning som 2 volt på ett batteri på 12 volt. Inte ens vid start brukar spänningen sjunka lägre än ca 10 volt - lite mer på vintern vid kallstart...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842