Mustang med Zündappmotor som inte går på full gas

Mustang med Zündappmotor som inte går på full gas

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Nu har jag råkat på ett problem som jag inte kan lösa. Hjälper en kompis med sin Zündapp Mustang. Den vill inte gå på full gas, då dör den. Har gjort rent förgasarens munstycken. Har också provat med att flytta nålen upp och ner. Ju längre ner nålen kommer desto sämre går den. Har gjort ren tanken och filtret i bensinkranen, inget hjälper. Det kanske är fel förgasare, den som sitter på har beteckningen: 1/10/122 Nålmunstycket har nr 2,15 och huvudmunstycket är 54.

Har till och med justerat tändningen, och som sagt inget hjälper. Enligt din bok Stora Tvåtaktsboken så skall det vara en förgasare1/9,5/63 och nålmunstycke 2,20, och huvudmunstycke 54. Hoppas på idéer.

Vänligen

Anders

 

Svar: Det är väldigt okritiskt vilken storlek på förgasaren man har. Gamla mopeder har förgasare med borrningar på 8 upp till 12 mm. Att kompisens motor går sämre när du sänker nålen är ju ett tecken på att motorn får för mager blandning och då blir det ju etter värre om man dessutom sänker nålen.

Är du säker på att huvudmunstycket verkligen är rent? Ibland kan smuts sätta sig rejält i munstycken och då kan man behöva peta med en mjuk tråd (ex koppar) som inte skadar munstycket.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort springer en hare?

11 kommentarer

Glennson: Jag har haft en i ljuset framför bilen en sommarkväll. Han kutade i 50 km/h så fort gick det.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842