Lossa gashandtaget på Husqvarna Novolette

En metod är att bända ut gummit lite och spruta in diskmedel.

Lossa gashandtaget på Husqvarna Novolette

Publicerad

Fråga: Hej. Hur får man bort (lossa) gummihandtaget på Maguras gashandtag på Husqvarnas Novolette? Behövs för att öppna (dra tillbaka) sliden till gasvajern. Jag vill minnas att Jim har haft svaret infört tidigare, hittar det inte nu.

P-JK

 

Svar: Det finns lite olika metoder för att ta bort handtagsgummina på styret. En variant är att stoppa in en mejsel mellan handtaget och gummit och spruta in lite utspätt handdiskmedel, typ Yes. Man flyttar sedan runt mejseln varvet runt så diskmedlet sprids runt hela handtaget.

En annan variant är att trycksätta hela styret med tryckluft. Då brukar framför allt handtaget på kopplingssidan flyga iväg. Man kan värma handtaget försiktig med en hårtork eller varmluftspistol så kan det också gå lättare att vränga bort det. I ditt fall handlar det ju bara om att flytta handtaget 3 – 4 centimeter så att du kan skjuta bort locket över sliden.

Jim Lundberg

Med tryckluft kan man få handtagen att vidga sig och bokstavligen flyga bort. Men det fungerar bäst där gummihandtaget sitter direkt på styret.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Köra med lutande förgasare?

6 kommentarer

mekgoran: ja så är det , när vi var unga så satte vi dit en sachs trim förgasare på en 2 vxl pilot cylinder tror den luta 30-35 grader och det funkade, tror detta är mycket individuellt på varje förgasare..

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842