Är ramen stöldgods eller inte?

MCB E-Type (arkivbild)

Är ramen stöldgods eller inte?

Publicerad

Fråga: Skulle kontrollera ramnummer på en moped idag och polisen säger att även om den hade varit rapporterad stulen så hade jag inte fått veta det av dom. Polisen kunde iaf inte se om den var stulen.

Men att dom säger att den inte är stulen kan väl lika gärna betyda den är stulen med tanke på dom säger att jag inte hade fått veta om den faktiskt var stulen.

Är detta sant eller är hon dåligt informerad?

Låter ju konstigt man inte skulle kunna få reda på om en moped är stulen.

Joke

 

Svar: Det där måste ju polisen själva veta bäst. Det kan vara så att man får ett sådant svar om man bara ringer in och att det kanske hade blivit ett bättre/annorlunda svar om man varit där personligen och visat upp den aktuella ramen.

Min erfarenhet är att polisen är lite reserverad om man bara ringer och frågar om liknande fordonsfrågor. Det är möjligt att kriminella kanske kan utnyttja detta på något vis och att man därför inte vill berätta.

Att polisen inte kan se om en mopedram är stulen kan bero på att den aldrig blev stöldanmäld. Rör det sig om en gammal skruttig moped så kanske man mer rycker på axlarna och skaffar en annan om man drabbats av stöld. Sen kan det ju finnas någon form av preskriptionstid som gör att info om äldre stölder eventuellt raderas efter ett antal år.

Mitt tips är att du ringer polisen på 11414 och frågar hur du ska gå vidare med detta.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206