Lunchresan gick med vinst!

Idag lyxade jag till det lite – det fick bli hämtmat till lunchen. Min lilla kylväska (håller även värme) spändes fast på E-Typens lutande pakethållare och så bar det iväg. Matstället vill ha 10 till 15 minuter på sig att fixa i ordning käket och det är lika lång tid som det tar att åka dit med mopeden. Man ringer och beställer – sen kastar man sig direkt på mopeden.

Det är 5 kilometer till mitt närmaste matställe så resan blir ganska exakt 1 mil tur och retur. På hemvägen såg jag plötsligt en aluminiumburk ligga i vägrenen. Tvärnit. Burken åkte ner i en ledig ficka och färden fortsatte – cirka hundra meter. Ny burk och tvärnit. Detta upprepades totalt fem gånger på hemresan så de sista burkarna fick jag hålla i med vänster hand sista biten eftersom fickorna nu var fulla. Det blev fem prima burkar totalt.

Jag har tidigare konstaterat att man kan få mopedresan betald om man hittar tre pantburkar (1 kr/burk) per mil. Nu var jag bara tvungen att räkna ut hur dagens lunchresa gick. In på kontot kom 5 kronor – alltså 1 krona per burk. En moped drar cirka 2 deciliter (en femtedels liter) bensin per mil och med dagens hiskeliga bensinpris på 17,59 för en liter 95 oktan så kostar mopedresandet 17,59/5 = 3:50 per mil.

Dagens lunchresa gick alltså plus med 1:50. Hade jag hittat 99 burkar till så hade även käket varit betalt!

Jim Lundberg

Rulla till toppen