Classic kör Snapphanen Del 9

På fredag är det dags. Nu har bromsarna setts över och kopplingen överraskar.

Den 18-19 augusti är det dags för Snapphanerallyt och Classic Motor kommer att köra i regularityklassen med en Saab 96 från 1961. På fredag är det dags för anmälan på plats och tävlingsbesiktning av bilen.

Nu har bromsarna fått en genomgång inklusive demontering av trummor samt injustering av backarna. Bilen är så gammal att den saknar självjusterande bromsar och därför är det skönt att veta att alla bromsar tar så bra de kan. Dessutom monterades en omgång Avon rallydäck för att ytterligare bättra på fästet. I klassen är det inte ett krav men det känns ändå skönt att ha det där lilla extra.

Framvagn och styrning har fått en rundsmörjning och är även de så bra de kan, oljan i växellådan är kollad och därefter var det dags för en liten provtur.

Det är en lättstartad krabat bara man kommer ihåg att dra ut choken när motorn är kall. Men när jag skulle köra iväg dog bilen direkt. Jag hade totalt glömt bort att det sitter en stenhård rallykoppling utan något egentligt dragläge. Kopplingen är mer av typen av/på och inte ens med den bästa viljan i världen går den att smyga igång. Nej, bra med varv på motor är det enda rätta men då knallar bilen iväg bra. Att åter vänja sig att köra treväxlat med frihjul gick relativt fort och det var riktigt kul att köra bilen ett varv.

Robert Gustavsson/Classic Motor

Bromsbanden inspekteras liksom trummornas skick. Jodå allt var i sin ordning.
Främre backarnas justering nås via en kraftig skruvmejsel och ett speciellt hål i trumman.
Kolla in skillnaden i mönster och skuldror på det översta vardagsdäcket och Avons rallydäck.
Halda Tripmaster och dubbla analoga tidtagarur – riktigt klassisk kartläsarutrustning.

Rulla till toppen