Classic kör Snapphanen Del 12

Anmäld, bilen är besiktad inför tävlingen och trippmätaren är kalibrerad. I morgon kör vi på riktigt.

Givetvis kördes Saaben för egen maskin från Småland till Hässleholm, där SM-deltävlingen Snapphanerallyt körs. Drygt 17 mil var lagom uppvärmning på dagen och bilen rullade på bra.

Anmälan gick enkelt och min tillfälliga lincens godkändes utan problem. Tävlingsdekalerna klistrades på bilen och vid själva tävlingsbesiktningen godkändes bilen. Egentligen handlade det mest om att bilen är trafiksäker samt har den utrustning som krävs i form av förbandskuddar, varningstriangel med mera.

Eftersom vi tävlar i Klass 7, klassen för regularity, ska samtliga sträckor i hela sin längd köras på en förutbestämd idealtid. För detta behövs en klocka och en kilometerräknare med stor noggrannhet. I vårt fall kör vi med en klassisk mekanisk Halda tripmaster. Arrangören hade mätt upp en kalibreringssträcka och därefter var det bara att ställa in trippen efter sträckan. Efter några drevjakten visade vår tripp 1264 meter på den uppmätta sträckan 1262 meter och mer noggrant än så är svårt att få en mekanisk tripp.

i kväll kör de övriga klasserna två sträckor medan vi startar först i morgon bitti.

kom och heja på oss vetja!
Robert Gustavsson/Classic Motor

Rulla till toppen