”Lönnfack” på E-Typen

Här finns det gott om plats för lite bagage. Jag vill gärna ha med en flaska tvåtaktsolja på färden och den vill jag inte ha i fickan.

På MCB E-Type sitter det en liten verktygslåda av plast på insidan av den trekantiga kåpan på vänster sida. Den lilla lådan rymmer inte särskilt mycket. Jag ha proppat i reservlampor, en liten skiftnyckel, en tändstiftsnyckel (nyss använd), två skruvmejslar, en haknyckel till avgasmuttern, samt reservtändstift och en pytteliten trasa. Sen är det fullt.

Mer behöver man egentligen inte ha, men det är en sak till som jag skulle vilja ha med mig på färden och det är en liten flaska tvåtaktsolja. Visst kan man sätta fast flaskan på pakethållaren, men då är flaskan i vägen om man vill lasta på något. Fast det finns ett stort utrymme i E-Typens ram och det är mellan de två trekantiga kåporna – där får man nästan in en fotboll.

Men det finns ingen direkt botten i utrymmet. Jag valde därför att klippa till en rostfri plåt som jag kunde skruva fast med två av de tre skruvar som håller den högra kåpan. Plåten når upp till cirka två tredjedelar av kåpans höjd och nu får jag inte bara plats med en flaska tvåtaktsolja utan även en liten burk med punkteringssprej. Kan säkert klämma ner en läskburk på 33 cl (den nya, smala sorten) också om jag vill. Najs med ett bagagerum på moppen!

Jim Lundberg

Original verktygslåda sitter fastspänd på vänstra sidokåpan. Men den rymmer inte särskilt mycket…
Det fick bli en vägg till den högra sidokåpan. Först gjordes en mall i papp…
…sen fördes mallen över till en rostfri plåt som ska hålla sakerna på plats i mitt nya ”bagagerum”.
Med risk för att låta som Trafikmagasinet, men efter ett test kunde jag konstatera att jag fick in två flaskor (2 dl & 1 dl) med tvåtaktsolja, en burk punkteringssprej samt en rejäl trasa. Två deciliter tvåtaktsolja räcker till cirka 25 mils körning vid fyra procents inblandning i bensinen.
Färdigt! Nu slipper jag ha en flaska tvåtaktsolja i fickan (eller glömma den hemma…) Dessutom kanske jag kan quick-fixa en punktering med sprejburken efter vägkanten.
Rulla till toppen